Ivan Vujisić, komercijalni direktor CRH Zapadni Balkan

Nakon 7 godina ponovo ste se pridružili našoj kompaniji, ovog puta na poziciji Komercijalnog direktora za CRH Zapadni Balkan. Drago nam je da smo ponovo u istom timu, dobrodošli! Recite nam malo više o sebi, Vašoj karijeri i profesionalnom iskustvu.
Zaista mi je lično zadovoljstvo što sam opet na mestu gde sam sa mnogo drugih kolega radio na podizanju nivoa poslovanja fabrike cementa u Novom Popovcu na svetski nivo. Drago mi je da su mnoge stvari izdržale test vremena, ali da se dosta toga i uradilo dodatno od kada je CRH vlasnik. Moram istaći da je meni kompanija CRH jedno sasvim novo i pozitivno iskustvo i da svakim danom otkrivam nove segmente poslovanja. Svakako je cilj da u Srbiji i regionu Zapadnog Balkana dodamo još neke od uspešnih poslovnih segmenata, pored cementa, jer su mogućnosti za širenje poslovanja koje naša kompanija nudi zaista fantastične. Dolazim iz jednako uspešne svetske kompanije koja ima veoma razvijeno poslovanje u više poslovnih segmenata i 12 fabrika u regionu u Zapadnog Balkana, stoga verujem da donosim sa sobom dovoljno iskustva da podignemo nivo poslovanja naše kompanije na još viši nivo.

S obzirom da se Moravacem dalje razvija i postaje integralni deo organizacije Zapadnog Balkana, nova pozicija Komercijalnog direktora dobija nešto drugačiju misiju i obim nego do sada. Možete li nam reći nešto više o tome?
Moravacem je centralni deo naše komercijalne strategije i osnova daljeg rasta naše kompanije. Svakako prvo moramo iskoristiti sve potencijale koje imamo unutar Moravacem-a. Veliki su planovi za dodatna ulaganja u fabriku cementa kako bi ona bila spremna za budućnost. Svakako paralelno ćemo širiti poslovanje u drugim segmentima i to će biti takođe fokus u narednim godinama. Fokus nas u CRH je u inovacijama i konstantnom unapređivanju proizvoda i procesa uz orijentaciju na kupce.  Ključ je u nuđenju održivih rešenja čiji su sastavni deo naši proizvodi i usluge.

Koji bi bili najvažniji projekti koje biste izdvojili u biznisu cementa i betona u kojima učestvuje kompanija Moravacem?
Prisutni smo trenutno u skoro svim većim infrastrukturnim projektima u zemlji kroz isporuke cementa. Želimo da svoje prisustvo povećamo ne samo u broju projekata, nego u onome što nudimo. Deo koji je vezan za industriju je takođe negde gde smo prirodni partneri i trenutno radimo na više projekata na povećanju naše ponude. Rezidencijalni deo je takođe važan i tu smo svakako najviše prisutni kroz naše fabrike betona u Beogradu kao i prodaju našeg džakiranog cementa za indivudualnu gradnju.

Kakvi su planovi za 2024. godinu? Na šta će se kompanija fokusirati?
Verujemo da imamo dobru strategiju i plan za povećanje našeg učešća u budućnosti u svim segmentima – rezidencijalni, nerezidencijalni i infrastrukturni. Uvek osluškujemo potrebe svih naših partnera, te ćemo raditi na unapređivanju svih poslovnih i proizvodnih procesa.