Startovala je interna akademija GroW.B

Tokom 2023. realizovali smo internu akademiju – GroW.B, koja je imala za cilj unapređenje znanja i veština zaposlenih. Učesnici programa su kroz tri inspirativna modula istražili ključne teme o liderstvu, coaching-u, organizacionoj kulturi, ulozi menadžera, upravljanju promenama, kao i mnoge druge važne teme.

Promovisali smo projekat „Solarna dolina“

Projekat “Solarna dolina”, sa budućim kapacitetom od 10MW, biće prvi projekat ovih kapaciteta u oviru cementne industrije Srbije, čime će naša cementara Moravacem nastaviti svoj put ka očuvanju životne sredine i društveno odgovornom poslovanju.

Solarna dolina je projekat koji će biti realizovan u dve jednake faze od 5MW i biće izgrađen na jugoistočnom području pored same fabrike cementa.

Sa ovog područja u planu je, da se ugradnjom solarnih panela i iskorišćenjem povoljnih klimatskih uslova i sunčanih dana, generiše električna energija koja će stabilisati buduće snabdevanje cementare a ujedno i biti razmenjena sa elektro mrežom i drugim potrošačima.

Na putu ka energetskoj tranziciji Srbije, konzorcijum okupljen oko kompanije “Tehnounion Exim” biće partner Moravacemu i time će nastaviti i do sada veoma uspešnu saradnju.

Ove dve kompanije su i zvanično izvršile potpisivanje ugovora za izradu projektne dokumentacije jednog od najvećih solarnih projekata u Srbiji.

Potpisivanje ugovora između kompanija Moravacem i Tehnounion Exim (FOTO)

Posetili su nas đaci iz Popovca

Za đake VII razreda osnovne škole “Branko Radičević” iz Popovca organizovana je poseta našoj fabrici cementa.

Nakon uvodnih pozdrava i prezentacije o kompaniji, od strane službe komunikacija, usledila je BZR obuka na kojoj su se đaci upoznali sa osnovnim pravilima ponašanja u krugu fabrike, a sve u cilju njihove bezbednosti. Poseta je nastavljena pešačkom zonom prema upravnoj tehničkoj zgradi FLS-a. Učenici su dobili informacije o poslovanju Sapphira, načinu proizvodnje cementa, proveri kvaliteta i upravljanju životnom sredinom. Obilazak je završen prikupljanjem utisaka učenika o fabrici uz posluženje koje je pripremljeno za njih.

Ovakav vid organizovanja poseta našoj kompaniji prepoznat je kao odlična prilika za učenike kako bi u realnom okruženju mogli da vide i nauče dosta o cementnoj industriji, dobiju uvid kako izgleda poslovanje u praksi, mogućnost da postave pitanja i zainteresuju se za oblasti poslovanja kojima bi se bavili u budućnosti.