Zasadili smo 150 stabala!

Zaposleni u kompaniji Moravacem zajedno sa đacima osnovnih škola “Branko Radičević” iz Popovca i “Radoje Domanović” iz Paraćina, u okviru volonterske akcije pod nazivom “Eko-dan” zasadili su ukupno 150 stabala kugličastog jasena, platana, bagrema, javora i lipe.

Svaki učesnik volonterske akcije imao je mogućnost da, nakon sadnje, obeleži drvo koje je posadio sa pločicom na kojoj je bilo urezano njegovo ime i prezime i time dobije “svoje drvo” koje će nastaviti da raste i pruža zdravlje, lepotu i hlad budućim generacijama.

Akciju su podržali i predstavnici Opštine Paraćin, Slavica Jovanović, predsednica Skupštine opštine Paraćin, Nebojša Ratković i Aljoša Gligorijević, predstavnici Regionalnog inovacionog startap centra kao i Milica Savić, v.d. direktorka JP Poslovni centar sa svojim kolegama.

U zvaničnim obraćanjima generalnog direktora Moravacema, Radeta Bučevca i v.d. direktorke JP preduzeća Poslovni centar, Milice Savić, najavljena je dogovorena poslovna saradnja između ove dve kompanije, kojom će svako domaćinstvo u Popovcu imati prilike da dobije besplatno čišćenje dimnjaka, po pozivu, a celokupnu akciju finansiraće cementara Moravacem.

Uspešna zelena volonterska akcija “Eko-dan” završena je dodelom plaketa svakom učesniku, a ovekovečena je zajedničkom fotografijom.

Dodelili smo sertifikate PZB pobednicima

U drugoj polovini novembra, naša kompanija organizovala je dodelu sertifikata pobednicima ovogodišnjeg konkursa “Partnerstvo za budućnost”.

Pobednicima su sertifikate uručili generalni direktor kompanije, Rade Bučevac, komercijalni direktor, Ivan Vujisić i tehnički direktor, Damien Lynch.

U svom obraćanju pobednicima i medijima, generalni direktor Rade Bučevac, između ostalog je izjavio sledeće:

„Ovim tradicionalnim konkursom povezujemo aktuelne teme lokalne zajednice sa strateškim temama i vrednostima koje mi kao kompanija podržavamo. Ove godine smo odabrali tri teme konkursa – edukacija dece i mladih, zaštita životne sredine i posvećenost komšijama tj. zajednici koja je deo opštine Paraćina, a koja je u neposrednoj okolini fabrike – Popovac i okolna sela. Sa zadovoljstvom mogu reći da je ove godine rekordan broj prijavljenih projekata, a povećali smo i budžet za 50% ove godine. Ovo je još jedan uspešan konkurs i nadamo se sledeće godine ponovo nekim novim aktuelnim temama.“

Ove godine je pristiglo 52 projekta. Ukupan fond za nagrade iznosio je 50.000 evra, a žiri je odlučio da nagradi trinaest kvalitetnih projekata koji su ispunili sve zahteve konkursa.

Odlukom žirija sastavljenog od predstavnika kompanije Moravacem, i u skladu sa Uslovima konkursa proglašeni su pobednici četrnaestog po redu konkursa “Partnerstvo za budućnost”:

 • Udruženje „Pametan si čovek“ – “Zeleno znanje za budućnost”
 • Centar za razvoj preduzetništva i inovacija „SMART CONNECTIONS“ – “Zeleni mini hakaton za učenike srednjih škola u Paraćinu”
 • Udruženje građana „Đurđevdan“ – “Rani brakovi – Kršenje prava Romkinja”
 • Udruženje „Centar za zaštitu žrtava porodičnog nasilja“ – “Pomozi prijatelju – nije drugačiji samo mu treba pomoć”
 • Udruženje građana „Medija centar Paraćin“ – “Drugačiji – pa šta”
 • Lokalna akciona grupa – LAG Paraćin – “Prevencija i očuvanje mentalnog zdravlja mladih
 • Gimnazija Paraćin – “Zelena učionica – resurs centar za bio-nauke, ekologiju i održivi razvoj”
 • Ekološko obrazovni centar EKOS – “Od otpada do sirovine”
 • UNEKOOP – “Ka održivom upravljanju otpadom u Opštini Paraćin”
 • Udruženje za zaštitu ljudskih prava i životne sredine „OMEGA“ – “Eko kamp 2023”
 • Studentska organizacija Paraćin – “Reciklirajmo zajedno”
 • Udruženje „Petrus“ Zabrega – “Doživi Malu Svetu Goru”
 • OŠ „Branko Radičević“ Popovac – “Uređenje školskog dvorišta matične škole u Popovcu”