IZJAVA O PRIVATNOSTI WEB SAJTA

Izjava o privatnosti
Dobro došli na web sajt MORAVACEM doo Popovac, sa sedištem u ul. Branka Ristića 8, 35254 Popovac, MB: 07112904, PIB: 101094763 (u daljem tekstu: MORAVACEM), članicu CRH grupe. MORAVACEM ozbiljno shvata zaštitu privatnosti pojedinaca, tako da smo sastavili Izjavu o privatnosti navedenu ispod kako bismo Vas obaveštavali o tome koje informacije o Vama prikupljamo i kako ih koristimo. Ova Izjava o privatnosti može se ažurirati, tako da biste s vremena na vreme trebali proveravati ima li novosti. Korištenjem našeg sajta prihvatate uslove navedene u ovoj Izjavi o privatnosti i našu upotrebu kolačića na način opisan ispod. Ako ne prihvatate ove uslove, nemojte koristiti sajt. 

Prikupljanje informacija
U zavisnosti od toga kako koristite naš sajt, možemo  prikupljati i čuvati različite vrste informacija o Vama. Putem sajta prikupljamo lične informacije kao što su Vaše ime i e-adresa kada nam ih pošaljete za određene proizvode i usluge. 

Prikupljamo i informacije o Vašem pretraživaču na računaru, uključujući IP adresu računara i lokaciju osobe, vrstu pretraživaču, operativni sistem i web stranice koje posećujete. Ako našem web sajtu pristupite putem mobilnog telefona ili drugog uređaja, možemo prikupiti i jedinstveni identifikator koji taj uređaj sadrži. Ove informacije nam omogućavaju prikazivanje ili oblikovanje relevantnog sadržaja i usluga za taj uređaj. 

Posetioci sajta
Ako pretražujete naš sajt, možemo prikupiti anonimne informacije o tome gde se nalazite, kako se krećete po našem sajtu i kako ga koristite. Koristićemo ove informacije kako bismo poboljšali funkcionisanje i praktičnost sajta, i kako bismo pratili promet na sajtu. 

„Kontaktirajte nas“
Ako podetite odeljak „Kontaktirajte nas“ na našem sajtu i unesete informacije koje se traže u odeljku „Kako Vam možemo pomoći“, koristićemo te informacije da bismo rešavali Vaše upite i slali Vam odgovore. Možemo sačuvati informacije koje navedete za kasniju upotrebu kako bismo procenili kvalitet usluge koju pružamo Vama i drugima tokom vremena.
Ako nam pišete, pozovete nas ili nam pošaljete e-poruku, koristićemo Vaše podatke da bismo Vam odgovorili i sačuvaćemo Vašu prepisku sa nama u evidenciji.

Deljenje informacija
Možemo deliti Vaše informacije sa drugim CRH entitetima kako bismo Vam pružili informacije i usluge koje od nas zahtevate i kako bismo poboljšali naše usluge.
Nećemo deliti Vaše informacije sa trećim stranama bez Vašeg pristanka, osim ako to od nas zahteva zakon ili državno telo. 

Sigurnost
Trudimo se da Vaše informacije zaštitimo i primenimo odgovarajuće tehničke i organizacione mere sigurnosti kako bismo sprečili neovlašćen pristup Vašim informacijama ili njihov gubitak. 

Zahtevi koji se odnose na Vaše lične informacije
Možete nam se obratiti u bilo kom trenutku kako biste saznali koje informacije o Vama čuvamo ili kako biste zatražili kopiju. Ako želite da izbrišemo vaše lične podatke, trebate nas obavestiti. Ako smatrate da su naše informacije neispravne ili netačne, rado ćemo ih ispraviti.
Ako želite uputiti zahtev o bilo čemu gore navedenom ili ako imate pitanje vezano za naše korišćenje Vaših ličnih podataka, trebali biste nas kontaktirati.

Izjava o kolačićima
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačić je mala količina podataka koju generiše web sajt i koju čuva Vaš web pretraživač. Njegova svrha je da zapamti informacije o Vama, slično datoteci sa željenim opcijama koju pravi softverska aplikacija. Kolačići obavljaju nekoliko različitih funkcija. Od nekih kolačića suštinski zavisi naša mogućnost da svoj sajt učinimo dostupnim i pružamo usluge. Kolačići mogu biti „trajni“, što znači da ostaju na Vašem uređaju i kada napustite sajt, ili „privremeni“, što znači da se brišu kada zatvorite internet pretraživač. Željenim opcijama za kolačiće možete upravljati u podešavanjima pretraživača, ali imajte na umu da, ako to uradite, neke funkcije sajta možda neće biti dostupne ili možda neće biti u potpunosti efikasne.

MORAVACEM neće lično identifikovati posetioce i neće koristiti kolačiće da bi stupio u kontakt sa Vama. MORAVACEM nastoji uvek poštovati Vašu privatnost.

Ukoliko imate pitanja ili nedoumica o tome kako koristimo Vaše lične podatke, slobodno nam se obratite na gore navedene načine.

POLITIKA KOLAČIĆA

Šta je kolačić?

Kolačić je mala datoteka koja će biti smeštena na čvrstom disku vašeg računara.

Zašto Veb lokacija Moravacem koristi kolačiće?

Ovi kolačići omogućavaju nam da razlikujemo vas od ostalih korisnika na našoj Veb lokaciji. Kolačići koje koristimo su „funkcionalni“ i „analitički“ kolačići. Oni nam omogućavaju da prepoznamo i prebrojimo broj posetilaca i da vidimo kako se posetioci kreću kroz lokaciju kada je koriste. To nam pomaže da poboljšamo način na koji naša Veb lokacija radi, na primer, tako što ćemo se pobrinuti da korisnici lako nađu sadržaj koji traže.

Veb lokacija Moravacem koristi kolačiće za pamćenje vaših željenih postavki i za skladištenje podataka o poseti veb lokaciji. Podaci koji su sačuvani o poseti ili u toku sesije gube se nakon što zatvorite pregledač. Ako ne prihvatite kolačiće, to će uticati na način na koji vam se prikazuje Moravacem veb lokacija.

Te podatke koristimo samo u svrhu statističke analize, a zatim se podaci uklanjaju iz sistema.

Neke od funkcija Moravacem veb lokacije takođe omogućavaju trećim stranama da postavljaju kolačiće. Na primer, ako gledate video zapise ugrađene u Moravacem veb lokaciju, lokacija YouTube može da postavi kolačiće.

Zašto treba da prihvatim korišćenje kolačića?

Uopšteno, kolačići nam pomažu da za vas obezbedimo bolju Veb lokaciju i uslugu tako što nam omogućavaju da pratimo koje stranice su za vas korisne, a koje ne. Kolačić nam ni na koji način ne omogućava pristup vašem računaru ili bilo kakvim informacijama o vama osim podataka koje izaberete da sa nama podelite.

Možete izabrati da prihvatite ili odbijete kolačiće. Većina veb pregledača automatski prihvata kolačiće, ali obično možete da izmenite podešavanja pregledača tako da odbijaju kolačiće, ako to želite. To može da vas spreči da u potpunosti iskoristite mogućnosti veb lokacije. Ako želite da ih odbijete, pogledajte uputstvo za podešavanje pregledača u nastavku pod naslovom „Želim da isključim kolačiće, šta treba da uradim?“.

Da li sam izabrao/la da isključim kolačiće na Veb lokaciji Moravacem?

Korišćenjem naše Veb lokacije, prihvatate da Veb lokacija Moravacem može da postavlja kolačiće u odeljku „Koji kolačići se koriste u vezi sa veb lokacijom Moravacem na svom uređaju.

Oglašivači treće strane

Imajte u vidu da naši oglašivači takođe mogu da postavljaju kolačiće, nad čime mi nemamo kontrolu. Primer toga je Veb lokacija Google i sponzorisane liste (umetnite vezu u: https://www.google.com/settings/u/0/ads/preferences/?hl=en)

Želim da isključim kolačiće, šta treba da uradim?

Mnogi kolačići podešeni su tako da automatski prihvataju kolačiće. Ako koristite Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome ili Safari, trebao bi da možete da konfigurišete pregledač tako da ograniči ili blokira kolačiće, ili možda želite da ih izbrišete tako što ćete otići u podešavanja svog pregledača. U nastavku se nalazi kratko uputstvo kako da to uradite za četiri najpopularnija pregledača:

Microsoft Internet Explorer
Kliknite na ikonu „Tools (Alatke)“ u gornjem desnom uglu i izaberite opciju „Internet options (Internet opcije)“. U iskačućem prozoru izaberite karticu „Privacy (Privatnost)“. Tu možete da prilagodite podešavanja kolačića.

Google Chrome
Kliknite na zupčanik u gornjem desnom uglu i izaberite stavku „Settings (Podešavanja)“. Tu izaberite opciju „Under the hood (Pod haubom)“ i promenite podešavanja u okviru opcije „Privacy (Privatnost)“.

Mozilla Firefox
U padajućem meniju u gornjem desnom uglu izaberite „Options (Opcije)“. U iskačućem prozoru izaberite karticu „Privacy (Privatnost)“. Tu možete da prilagodite podešavanja kolačića.

Safari
Iz padajućeg menija sa podešavanjima u gornjem desnom uglu izaberite stavku „(Preferences) Željene postavke“. Izaberite karticu „Security (Bezbednost)“ i tu možete da podesite podešavanja kolačića.

Više informacija o kolačićima
O kolačićima
www.aboutcookies.org

Sve o kolačićima
www.allaboutcookies.org
Za sve informacije ili komentare o korišćenju kolačića na Veb lokaciji Moravacem molimo da nas kontaktirate.