Naši zaposleni

Naši zaposleni

Potpisan novi kolektivni ugovor

Pregovori sa sindikalnom organizacijom Moravacema uspešno su i zvanično okončani potpisivanjem Kolektivnog ugovora članova sindikata i predstavnika kompanije u utorak, 7. februara 2023. godine.

Postignuta saglasnost rezultat je konstruktivnih razgovora u prethodnom peiodu, koji su obeleženi obostranim uvažavanjem potreba zaposlenih i situacije na tržištu i situacije unutar kompanije.

Saglasnost je postignuta oko obe ključne teme – sadržine novog Kolektivnog ugovora, kao i oko plana usklađivanja zarada zaposlenih za kalendarsku 2023.

Novi kolektivni ugovor:

  • Uključivanje novčanih davanja Poslodavca prema zaposlenima u Kolektivni ugovor:
  • Isplata novogodišnjih poklon vaučera, podela novogodišnjih paketića za decu zaposlenih do 10 godina starosti, isplata poklon čestitki za svako novorođeno dete zaposlenog, isplata poklon vaučera za polazak deteta zaposlenog u prvi razred osnovne škole;
  • Isplata pomoći zaposlenima kod kojih je nastupila profesionalna bolest i prouzrokovala potpuni gubitak radne sposobnosti, u visini od 650 EUR po navršenoj godini radnog staža kod Poslodavca;
  • Ukidanje profit share-a iz Kolektivnog ugovora sa ciljem njegove transformacije u osnovnu zaradu zaposlenih, u iznosu od 7.700,00 RSD neto ravnomerno po svakom zaposlenom. To će omogućiti zaposlenima da svi bonusi i dalja povećanja plata imaju povećane baze za obračun zarada.

Godišnje usklađivanje zarada zaposlenih:

Zbog izrazito neregularne godišnje fluktuacije inflacije tokom 2022. godine, postignuta je saglasnost između sindikata i poslodavca oko usklađivanja zarada zaposlenih u toku 2023. godine, na sledeći način:

  • Umesto od aprila meseca, ove godine napravljena je korekcija zarada počevši od 1. januara 2023. godine i to za sve zaposlene podjednako tj. linearno – 3.000,00 RSD neto.
  • Dogovoreno je i da se polovinom godine (u zavisnosti od kretanja tržišta i polugodišnjih rezultata kompanije), napravi još jedna korekcija, ali ovog puta će korekcija biti nelinearna (kao i svake godine u %).

Od sledeće 2024. godine, s obzirom da se predviđa inflacija u normalnim okvirima, planira se vraćanje na standardni način i praksu godišnjih korekcija zarada.