Project Description

Pobednici konkursa
“PARTNERSTVO ZA BUDUĆNOST”

Popovac, 2. jul 2021. – Moravacem je organizovala dvanaesti po redu konkurs Partnerstvo za budućnost” sa ciljem da podrži različite inicijative u funkciji razvoja oblasti vezane za lokalnu ekonomiju, zajednicu i životnu sredinu.

Konkurs je bio otvoren od 14. maja 2021. godine do 7. juna 2021. godine za sve neprofitne organizacije, ustanove i udruženja građana registrovane na teritoriji opštine Paraćin.

Ove godine je pristiglo 39 projekata.

Ukupan fond za nagrade iznosi 30.000 evra, a nagradu će dobiti 10 projekata, svaki pojedinačno do 3.000 evra.

Odlukom žirija, sastavljenog od predstavnika kompanije CRH Srbija, i u skladu sa Uslovima konkursa proglašeni su sledeći pobednici dvanaestog po redu konkursa “Partnerstvo za budućnost”:

 • Dom Zdravlja Paraćin“Kolektivnom imunizacijom pobediti COVID-19” (Nabavka vakcinalnog punkta u cilju dalje imunizacije protiv virusa COVID-19).
 • Udruženje građana “Pridruži se” Paraćin„Krenimo od sebe – zagrli drvo“
  (Edukacija dece o značaju zdrave životne sredine, kroz radionice, izradu podkasta i sadnju stabala).
 • Turistička organizacija opštine Paraćin„Doživi kanjon Crnice“
  (Izgradnja pešačke staze u kanjonu reke Crnice, od manastirskog kompleksa Sveti Jovan do manastira Petruša).
 • Udruženje građana “Naša podrška”„PODRŠKA – Zaštita mentalnog zdravlja u doba korone“
  (Kreiranje veb-portala „Podrška“ za ranjive grupe u našoj Opštini. Organizovanje radionica o mentalnom zdravlju, pružanje besplatne psihološke i pravne pomoći i saveta).
 • Dom omladine ParaćinUlica dečijih radosti“
  (Organizovanje programa zabavno-edukativnog sadržaja, kreativnih i edukativnih radionica u cilju pozitivnog afirmisanja dečijih talenata i kreativnosti. Projekat će se sprovoditi na glavnom gradskom trgu u Paraćinu tokom leta).
 • Sportski savez opštine Paraćin – „Sportom do zdravlja“
  (Edukacija dece predškolskog uzrasta o pozitivnim aspektima fizičke aktivnosti i redovnog vežbanja na njihovo zdravlje i život).
 • Plivački vaterpolo klub “Paraćin”“Godišnji program finansiranja kluba”
  (Podrška klubu u cilju obuke neplivača i realizovanja treninga za mlađe kategorije plivača i vaterpolista u cilju poboljšanja fizičke kulture i zdravlja najmlađih kategorija stanovništva lokalne zajednice).
 • Omladinski košarkaški klub Paraćin – „Igram košarku, biram zdrav život“
  (Podizanje svesti kod dece o prednostima bavljenja sportom, takmičarskog duha i zdravog načina života).
 • Studentska organizacija Paraćin – „Smeću nije mesto tu!“
  (Uklanjanje divljih deponija, izmeštanje na jedinu zvaničnu gradsku deponiju. Sortiranje plastike i metala iz otpada, čija sredstva od prodaje će biti iskorišćena u humanitarne svrhe).
 • UG “Svi za Paraćin” – „Preduzetništvo i njegova uloga u ekonomskom razvoju“
  (Upoznavanje mladih ljudi sa značajem preduzetništva i razvijanje preduzetničkog duha kroz radionice, posete uspešnim lokalnim kompanijama, testiranja i obradu rezultata).

U narednom periodu biće organizovano potpisivanje ugovora, nakon čega će pobednici konkursa krenuti u realizaciju projekata.

Puno uspeha u realizaciji projekata želimo dobitnicima konkursa „Partnerstvo za budućnost“ i zahvaljujemo se svim organizacijama i institucijama koje su ove godine učestvovale na konkursu.

Moravacem d.o.o.