Pobednici konkursa
“PARTNERSTVO ZA BUDUĆNOST”

Popovac, 1. jun 2022. – Moravacem je organizovala trinaesti po redu konkurs „Partnerstvo za budućnost” sa ciljem da podrži različite inicijative u funkciji razvoja oblasti vezane za lokalnu ekonomiju, zajednicu i životnu sredinu.

Konkurs je bio otvoren od 21. marta 2022. godine do 29. aprila 2022. godine za sve neprofitne organizacije, ustanove i udruženja građana registrovane na teritoriji opštine Paraćin.

Ove godine je pristiglo 48 projekata.

Ukupan fond za nagrade iznosi 30.000 evra, a nagradu će dobiti 10 projekata, svaki pojedinačno do 3.000 evra.

Odlukom žirija, sastavljenog od predstavnika kompanije Moravacem, i u skladu sa Uslovima konkursa proglašeni su sledeći pobednici trinaestog po redu konkursa “Partnerstvo za budućnost”:

 • UG „Pridruži se“ – “Rastimo na čistom vazduhu”
  (Edukacija učenika nižih razrada OŠ o opasnostima od zagađenja vazduha izazvanog korišćenjem jeftinih i štetnih enereganata u zastarelim kućnim ložištima i upotrebom zastarelih vozila)
 • UG „Centar za podršku žrtvama porodičnog nasilja – “Vršnjačko nasilje: izazov 21. veka”
  (Prevencija, prepoznavanje i sprečavanje vršnjačkog nasilja kroz realizovanje teorijskih i praktičnih obuka)
 • Kulturni centar Paraćin – “Osmeh za predstave”
  (Približavanje pozorišta deci iz Paraćina i okolnih sela kroz prikazivanje pozorišnih predstava na otvorenom u letnjim mesecima)
 • Udruženje „Petrus“ Zabrega – “Sačuvajmo Namasiju”
  (Konzervacija i revitalizacija manastriskog kompleksa Namasija koji potiče iz 14. veka).
 • OŠ „Stevan Jakovljević“, Paraćin – „Budućnost pripada onima koji su u školi danas”
  (Renoviranje produženog dnevnog boravka i nabavka nameštaja, nastavnih sredstava i opreme za održavanje).
 • Crkvena opština Popovac – “Izrada gasne instalacije grejanja u crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Popovcu”
  (Uvođenje gasne instalacije u crkvu u cilju osposobljavanja crkvenih prostorija za posete vernika tokom hladnih/zimskih meseci).
 • Studentska organizacija Paraćin – „Smeću nije mesto tu! 2.0“
  (Uklanjanje divljih deponija, njihova relokacija, zatim sortiranje i reciklaža otpada, čija sredstva od prodaje će biti iskorišćena u humanitarne svrhe).
 • Sportski savez optine Paraćin – „Sportom do zdravlja“
  (Edukacija dece predškolskog uzrasta o pozitivnim aspektima fizičke aktivnosti i redovnog vežbanja na njihovo zdravlje i život. Nastavak prošlogodišnjeg projekta).
 • UG „Štit” Paraćin – „Vuna glavu čuva“
  (Edukacija polaznika u okviru neformalnog obrazovanja, iz oblasti prerade vune i pravljenje unikatnih predmeta (patofni i papuča)).
 • Predškolska ustanova “Bambi” – “U korak sa godinama uzleta”
  (Nabavka neophodnih rekvizita i tehničkih sredstava za implementaciju novih osnova programa „Godine uzleta“. Program je patentiran u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Unicefom).

U narednom periodu biće organizovano potpisivanje ugovora, nakon čega će pobednici konkursa krenuti u realizaciju projekata.

Puno uspeha u realizaciji projekata želimo dobitnicima konkursa „Partnerstvo za budućnost“ i zahvaljujemo se svim organizacijama i institucijama koje su ove godine učestvovale na konkursu.

Moravacem d.o.o.