Project Description

Svi za jednog, jedan za sve!

Generalni direktor Moravacem kompanijem, Roman Menz, učestvovao je sa lokalnim timom na internacionalnom triatlonskom takmičenju u Beogradu, 19. septembra, na Adi Ciganliji.

Tim „Tri musketara“ osvojio je prvo mesto u štafeti – plivanje, bicikla, trčanje – sa ukupnim vremenom od 4:20 min.

„Triatlonom se bavim 5 godina. Ideja mi je bila da sa ljudima iz lokalne zajednice, koji su strastveni u vezi sporta i u dobroj su formi, oformim lokalni tim za učešće na ovogodišnjem beogradskom Triatlonu i time promovišemo zdrav način života. Nadam se da će moje učešće na takmičenju biti motivišuće za kolege, a zatim i sve ostale članove lokalne zajednice da treniraju redovno. Ko zna, možda na sledećem Triatlonu oformimo Moravacem tim“, rekao je Roman Menz.

Uprkos hladnom jutru, tim „Tri musketara“ dao je svoj maksimum i nakon 4h i 20 minuta završio svoje učešće na triatlonu osvojivši ubedljivo prvo mesto u štafeti. Pored direktora Romana Menca, koji je vozio bickl, tim su činili Lazar Vanić, plivač iz Kruševca i Bojan Ilić, trkač atletskog kluba ‘Morava’ iz Ćuprije.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam učestvovao na beogradskom triatlonu. Iznenadio sam se pozivu direktora Menca, ali sam odmah prihvatio. Volim sport i uvek nastojim da svojim primerom zainteresujem mlade ljude da se bave sportom“, rekao je Lazar Vanić, plivač koji je za samo 25 minuta preplivao 1,9 km u hladnoj Adi.

Atleta iz Ćuprije, Bojan Ilić, završio je polu maratonsku trku za 1h i 31 minut:

„Planirao sam da otrčim ispod sat i po ali dobro, bitno je da smo pokazali da kao tim odlično funkcionišemo i da je timski rad najvažniji u ovakvim takmičenjima“ rekao je Bojan nakon završetka trke.

Roman Menc je svoju biciklističku stazu od 90 km savladao za 2h i 20 min i time oborio svoj lični rekord:

„Ovo je bio zaista prelep i uspešan dan. U jednom trenutku, dok sam vozio svoju trku od 90 km, došla su i moja deca da me podrže. Zaista je lep osećaj kada znam da i njima pružam dobar primer i motivišem ih da se bave sportom i žive aktivno.

Voleo bih da pozovem sve svoje kolege, da mi se u nekom narednom takmičenju pridruže i da timski učestvujemo i širimo kulturu zdravog života. Nije uvek važan rezultat, bitno je da širimo dobru energiju, promovišemo sport, družimo se sa svojim porodicama i bodrimo jedni druge, dodao je direktor Roman Menz.